Da ypperstepresten var ufrivillig profetisk…

Har du noen gang vært ufrivillig komisk?

Det er ikke alltid en god opplevelse.
Men det er kanskje enda verre å være ufrivillig profetisk?

I denne påskeandakten deler Sverre Bøe noen tanker om situasjonen som ypperstepresten var i da han var ufrivillig profetisk.

Sverre Bøe jobber som Professor på Fjellhaug Internasjonale Høgskole

Last ned:

  1. Du kan logge inn på Vimeo og laste ned orginalen her.

Aktuelle bibelvers:

Evangeliet etter Johannes 11.45-51

Mange av jødene som var kommet til Maria og hadde sett det Jesus gjorde, kom til tro på ham. Men noen gikk til fariseerne og fortalte hva han hadde gjort. Da kalte overprestene og fariseerne sammen Rådet, og de sa: «Hva skal vi gjøre? Dette mennesket gjør mange tegn. Lar vi ham holde på slik, vil snart alle tro på ham. Så kommer romerne og tar både det hellige stedet og folket vårt.» En av dem, Kaifas, som var øversteprest det året, sa da: «Dere skjønner ingenting. Dette sa Dere tenker ikke på at det er bedre for dere at ett menneske dør for folket, enn at hele folket går til grunne.»han ikke av seg selv, men fordi han var øversteprest det året, talte han profetisk om at Jesus skulle dø for folket.

Brevet til hebreerne 9.26b-28

Men nå har han åpenbart seg én gang for alle ved tidenes ende for å ta bort synden ved sitt offer. Slik alle mennesker må dø én gang og siden komme for dommen, slik er også Kristus ofret én gang for å bære syndene for de mange, og siden skal han for annen gang komme til syne, ikke for syndens skyld, men for å frelse dem som venter på ham.

Spørsmål til samtale:

  • Har du noen gang vært ufrivillig komisk?
  • Hva tenker du om ypperstepresten som var ufrivillig profetisk?
  • “det er bedre for dere at ett menneske dør for folket, enn at hele folket går til grunne…” Hvordan var dette profetisk om det Jesus skulle gjøre?
  • Når vi feirer påske, tenker du da på at Jesus døde for folket, inkludert deg?

Av Kjetil Fyllingen

Nettkonsulent for ImF-UNG og prosjektansvarlig for Preik.tv!