Hva skal jeg gjøre for å bli frelst?

Hvordan kan jeg bli frelst?

Hva er det som avgjør hva som skjer når jeg dør?

Handler det om å få som fortjent, basert på hvor godt en har levd?

Dette er noen av spørsmålene du får svar på i denne andakten med Jon Olav Økland.

Som fortjent?

Mange religioner lærer at det er opp til oss å gjøre oss fortjent til en god tilværelse etter døden. Men her skiller kristendomen seg ut.

Hold budene?

Det er bare ett stort problem, ingen av oss klarer å holde alle budene. Ingen av oss klarer å leve perfekt. Jesus setter standarden så høyt at ingen mennesker kan leve opp til den.

Vi mennesker kan ikke frelse oss selv, men det finnes en som kan frelse oss.

Last ned:

  1. Du kan logge inn på Vimeo og laste ned orginalen her.

Se også:

Aktuelle bibelvers:

Evangeliet etter Markus 10.17-22

Da Jesus skulle dra videre, kom en mann løpende, falt på kne for ham og spurte: «Gode mester, hva skal jeg gjøre for å arve evig liv?» Men Jesus sa til ham: «Hvorfor kaller du meg god? Ingen er god uten én – det er Gud! Du kjenner budene: Du skal ikke slå i hjel, du skal ikke bryte ekteskapet, du skal ikke stjele, du skal ikke vitne falskt, du skal ikke bedra noen, hedre din far og din mor.» Han svarte: «Mester, alt dette har jeg holdt fra jeg var ung.»  Jesus så på ham og fikk ham kjær og sa: «Én ting mangler du: Gå bort og selg alt du eier, og gi det til de fattige. Da skal du få en skatt i himmelen. Kom så og følg meg!» Men han ble nedslått over dette svaret og gikk bedrøvet bort, for han eide mye.

Og Jesus så seg omkring og sa til disiplene: «Hvor vanskelig det blir for dem som eier mye, å komme inn i Guds rike!» Disiplene ble forferdet over ordene hans. Men Jesus tok igjen til orde og sa: «Barn, hvor vanskelig det er for dem som stoler på rikdom, å komme inn i Guds rike. Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike.» Da ble de enda mer forskrekket og sa til hverandre: «Hvem kan da bli frelst?» Jesus så på dem og sa: «For mennesker er det umulig, men ikke for Gud. Alt er mulig for Gud.»

Evangeliet etter Matteus 5.27-28

Dere har hørt det er sagt: ‘ Du skal ikke bryte ekteskapet.’ Men jeg sier dere: Den som ser på en kvinne for å begjære henne, har allerede begått ekteskapsbrudd med henne i sitt hjerte.

Spørsmål til samtale:

  • Hvordan var din umiddelbare reaksjon på andakten?
  • Hva er forskjellen på kristendom og andre religioner?
  • Klarer du å holde de ti bud?
  • Jesus sa: «For mennesker er det umulig, men ikke for Gud. Alt er mulig for Gud.» Hva mente han med dette?

Av Kjetil Fyllingen

Nettkonsulent for ImF-UNG og prosjektansvarlig for Preik.tv!