Hvordan kan jeg følge etter Jesus?

Hva er det å følge etter Jesus?

Hvordan kan jeg følge etter Jesus hver dag i mitt arbeidsliv?

Kan vi lære noe av en nøkkelkopiering?

En nøkkelkopi lages ved at originalen festes til en spesiell dreiebenk. Så settes et ubrukt nøkkelemne fast i en annen del av benken. Mens operatøren nøye følger formene i originalnøkkelen, freses metallet i det nye nøkkelemnet bort slik at man står igjen med en ny nøkkel som ligner på den originale, og som kan låse opp de samme låsene.

I denne videoandakten deler Anders noen tanker om det å følge Jesus, hvordan det er å ha Jesus som Herre og hva som er forholdet mellom tro og gjerninger.

Anders er familiemann og gründer av flere IKT-bedrifter, forfatter av flere bøker – deriblant bestselgeren Bygge Guds Rike og er opptatt av et kristenliv som leves i hverdagen.

Last ned:

  1. Du kan logge inn på Vimeo og laste ned orginalen her.

Aktuelle bibelvers:

Paulus’ brev til efeserne 2.8-10

For av nåde er dere frelst, ved tro. Det er ikke deres eget verk, men Guds gave. Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv. For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud på forhånd har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.

Jakobs brev 1.22-25

Dere må gjøre det Ordet sier, ikke bare høre det, ellers vil dere bedra dere selv. For den som hører Ordet, men ikke gjør det Ordet sier, ligner en mann som ser på ansiktet sitt i et speil. Han ser på det, går sin vei og glemmer straks hvordan han så ut. Men den som ser inn i frihetens fullkomne lov og fortsetter med det, blir ikke en glemsom hører, men en gjerningens gjører. Et slikt menneske skal være lykkelig i sin gjerning.

Spørsmål til samtale:

  • Hvordan var din umiddelbare reaksjon på andakten?
  • Forsto du bilde med nøkkelkopiering?
  • Hva er forskjellen på å følge etter Jesus og det å “herme etter Jesus”?
  • Hvordan kan du ha Jesus som Herre i arbeidslivet?
  • Har denne videoserien fått deg til å tenke nye tanker om det å være en kristen på arbeidsplassen? 

Anbefalt bok med studie- og samtaleplan

Bygge Guds Rike
Vi anbefaler denne boken – Bygge Guds Rike

Les mer om boken her

Det er mulig å få støtte til å bruke boken i en studiegruppe via K-Stud

Med studiearbeid menes alle typer organisert læring for voksne (14 år og oppover). Det kan f.eks. være ei bibel- eller cellegruppe, opplæringen i koret eller dramagruppa, et bønneseminar, kokekurs, lederkurs og andre studietiltak for frivillige og ansatte!

Av Kjetil Fyllingen

Nettkonsulent for ImF-UNG og prosjektansvarlig for Preik.tv!