Josef – Del 2 – Når fristelser kommer…

Hva kan Josef lære oss om å stå imot fristelser?

Og hva kan vi gjøre dersom vi ikke har klart å gjøre som Josef når fristelser kommer?

Denne videoen er del 2 av 4

Se del 1 her, del 3, del 4. 

Erik Furnes deler i denne serien noen tanker om hva vi i dag kan lære av Josef sin historie.

Last ned:

  1. Du kan logge inn på Vimeo og laste ned orginalen her.

Aktuelle bibelvers:

Paulus’ brev til filipperne 4. 10-13

Det gleder meg stort i Herren at deres omsorg for meg nå skyter nye skudd. Dere har nok hatt omtanke for meg før også, men hadde ikke mulighet til å gjøre noe med det. Jeg sier ikke dette fordi jeg led nød, for jeg har lært å klare meg med det jeg har.

Jeg vet hva det er å ha det trangt,
og hva det er å ha overflod.
I alt og i alle ting er jeg innviet,
å være mett og å være sulten,
å ha overflod og å lide nød.

Alt makter jeg i ham som gjør meg sterk.

Første Mosebok 39. 6-10

Han lot Josef ta hånd om alt han eide, og bekymret seg ikke for noe bortsett fra maten han spiste.
Josef var velskapt og vakker.
En tid etter hendte det at herrens kone kastet sine øyne på ham. «Ligg med meg!» sa hun. Men han ville ikke og sa til henne: «Se, min herre trenger ikke å bekymre seg for noe i huset, han har latt meg ta hånd om alt. Han er ikke større i dette huset enn jeg. Han har ikke nektet meg noe unntatt deg, for du er hans kone. Hvordan skulle jeg kunne gjøre noe så ondt og synde mot Gud?» Hun snakket til Josef dag etter dag, men han hørte ikke på henne og ville ikke ligge med henne eller være sammen med henne.

Jakobs brev 1. 13-15

Ingen som blir fristet, må si: «Det er Gud som frister meg.» For Gud fristes ikke av det onde, og selv frister han ingen. Alle blir fristet av sitt eget begjær, som lokker og drar. Når lysten er blitt svanger, føder den synd, og når synden er moden, føder den død.

Paulus’ brev til romerne 6. 6-8

Vi vet at vårt gamle menneske ble korsfestet med ham, for at den kroppen som er underlagt synden, skulle tilintetgjøres og vi ikke lenger skulle være slaver under synden. For den som er død, er befridd fra synden. Er vi døde med Kristus, tror vi at vi også skal leve med ham.

Paulus’ brev til efeserne 6. 11-13

Ta på Guds fulle rustning, så dere kan stå dere mot djevelens listige knep. For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. Ta derfor på Guds fulle rustning, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt.

Brevet til hebreerne 2. 17-18

Derfor måtte han på alle måter bli lik sine søsken, så han kunne være en barmhjertig og trofast øversteprest for Gud og sone folkets synder. Fordi han selv led og ble fristet, kan han hjelpe dem som blir fristet.

Johannes’ første brev 1. 8-9

Sier vi at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. Men dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han tilgir oss syndene og renser oss for all urett.

Spørsmål til samtale:

  • Husker du å takke Gud for det du har?
  • Hvordan kan det å være takknemlig hjelpe oss til å stå i mot fristelser?
  • Hvorfor tror du fristelsen kom til Josef når han var ”på høyden” av sin karriere?
  • Hva kan du gjøre når du møter fristelser?
  • Hva kan du gjøre når du ikke har klart å stå i mot fristelsen?

Av Kjetil Fyllingen

Nettkonsulent for ImF-UNG og prosjektansvarlig for Preik.tv!

2 kommentarer

Kommentarer er stengt.