Er vanskelige dager med tvil og usikkerhet alltid noe negativt?

Tvil og usikkerhet

Noen mennesker tviler sjeldent, mens andre kan oppleve mye tvil og usikkerhet.
Men er det sikkert at tvil og usikkerhet alltid er noe negativt?

Er det slik at heltene i Bibelen, som for eksempel Paulus, ikke kjente på tvil?

Det er ofte i de tøffeste periodene i livet at en ber mest til Gud.

Sterk og skråsikker

Det er ikke sikkert at Gud vil at du alltid skal være sterk og skråsikker.

Kanskje er det når vi er skrøpelige at vi er sterkest fordi da stoler vi ikke på oss selv, men på Gud. Kanskje får problemer, svakhet og usikkerhet oss til å søke mot Gud.

Denne andakten er den fjerde i serien “Hvorfor skriver ikke Gud på himmelen”.

Last ned:

  1. Du kan logge inn på Vimeo og laste ned orginalen her.

Aktuelle bibelvers:

Paulus’ andre brev til korinterne 1.8-10

Vi vil at dere skal vite, søsken, om den nød vi led i Asia. Det var mye mer enn vi kunne bære. Vi så ingen utvei til å berge livet, men regnet oss alt som dødsdømte. For vi skulle ikke stole på oss selv, men på Gud, som oppreiser de døde. Han reddet oss fra den visse død, og han skal gjøre det igjen. Til ham har vi satt vårt håp, og han skal redde oss på ny.

Paulus’ andre brev til korinterne 12.7-10

For at jeg ikke skal bli hovmodig på grunn av de høye åpenbaringene, har jeg fått en torn i kroppen, en Satans engel som skal slå meg – for at jeg ikke skal bli hovmodig. Tre ganger ba jeg Herren om at den måtte bli tatt fra meg, men han svarte: «Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet.» Derfor vil jeg helst være stolt av mine svakheter, for at Kristi kraft kan ta bolig i meg. Og derfor er jeg fylt av glede når jeg for Kristi skyld er svak, blir mishandlet, er i nød, i forfølgelser og i angst. For når jeg er svak, da er jeg sterk.

Spørsmål til samtale:

  • Hvordan var din umiddelbare reaksjon på andakten?
  • Hender det at du kjenner på tvil og usikkerhet?
  • Hva kan vi gjøre når vi kjenner på tvil og usikkerhet?
  • “Det er ikke sikkert at Gud vil at du alltid skal være sterk og skråsikker.”
    Hva tenker du om denne påstanden?
  • Hvorfor var Paulus sterk når han var svak?

Av Kjetil Fyllingen

Nettkonsulent for ImF-UNG og prosjektansvarlig for Preik.tv!

2 kommentarer

  1. Hmmm… jeg har opplevd motsatt: At når jeg har hatt det fryktelig tungt, som store deler av det siste året, så har jeg vendt meg bort fra Gud, bort fra menigheten, bort fra bønn og bort fra det sosiale med andre kristne mennesker. Jeg har sunket inn i meg selv, uten rom og energi for å ta inn Gud. Jeg tror ikke det nødvendigvis er slik at det er på de tyngste dagene vi leser mest i Bibelen og ber mest, ei heller går mest i menigheten.

  2. Tusen takk, han her er virkelig flink ! Er så takknemlig for preik TV ! Hilsen jente, 14 år

Kommentarer er stengt.