Har du sett et bilde av Jesus?

Hva er det rette bilde av Jesus?

Det finnes veldig mange ulike bilder av Jesus! Bare prøv et lite Google søk, og du vil finne mange forskjellige fremstillinger av ham.

Hvor finner du originalportrettet av Jesus?

Skal du studere Jesus, må du åpne opp Bibelen, og lese i det nye testamentet. Der finner du originalportrettet av Jesus.
(Hvorfor akkurat de evangeliene? Det kan du lytte til i denne podcasten)

Forandret av et møte med Jesus

Du vil observere at mange mennesker som møtte Jesus ble totalt forvandlet. Og det skjer fortsatt i dag når mennesker får se Jesus gjennom ordene i Bibelen.

Torgeir Lauvås, Kretsledere i ImF Rogaland, deler noen tanker om hvordan mennesker kan få opp øynene for hvem Jesus er. Både gjennom å lese i Bibelen, men også gjennom våre liv kan mennesker få se Jesus.

Last ned:

  1. Du kan logge inn på Vimeo og laste ned orginalen her.

Aktuelle bibelvers:

Hvor finner du originalportrettet av Jesus?
Hvor finner du originalportrettet av Jesus?

Evangeliet etter Lukas 2. 25-32

I Jerusalem bodde det en mann som het Simeon. Han var rettskaffen og gudfryktig og ventet på Israels trøst. Den hellige ånd var over ham, og Ånden hadde latt ham få vite at han ikke skulle se døden før han hadde sett Herrens salvede. Nå kom han til tempelet, ledet av Ånden. Og da Jesu foreldre kom med barnet for å gjøre med ham som skikken var etter loven, tok Simeon barnet opp i armene sine. Han lovpriste Gud og sa:

«Herre, nå lar du din tjener fare herfra i fred, slik som du har lovet.
For mine øyne har sett din frelse,
som du har gjort i stand like for ansiktet på alle folk,
et lys til åpenbaring for hedningene og ditt folk Israel til ære.»

Evangeliet etter Lukas 19. 5-10
Og da Jesus kom dit, så han opp og sa til ham: «Sakkeus, skynd deg og kom ned! For i dag må jeg ta inn hos deg.» Han skyndte seg da ned og tok imot ham med glede. Men alle som så det, murret og sa: «Han har tatt inn hos en syndig mann.»

Men Sakkeus sto fram og sa til Herren: «Herre, halvparten av alt jeg eier, gir jeg til de fattige, og har jeg presset penger av noen, skal de få firedobbelt igjen.» Da sa Jesus til ham: «I dag er frelse kommet til dette huset, for også han er en Abrahams sønn. For Menneskesønnen er kommet for å lete etter de bortkomne og berge dem.»

Spørsmål til samtale:

  • Har du noen eksempel på hvordan mennesker ble forandret av å se Jesus?
  • Har du noen gang erfart å møte Jesus gjennom livet til andre mennesker?
  • Hvordan kan Jesus bli mer synlig gjennom våre liv?

Last ned Bibelen

Du finner den som app her

Av Kjetil Fyllingen

Nettkonsulent for ImF-UNG og prosjektansvarlig for Preik.tv!