Jesus er en større og bedre David

David og Goliat

Du kjenner kanskje historien om David og Goliat?
Men vet du at den historien lærer oss noe om Jesus?
Viss ikke du har fått med deg det, bør du se denne videoen med Christian Lilleheim. 

Et bilde på Jesus

David et bilde på Jesus. David var sendt av faren sin til krigen. Han gir et vindu inn til Jesus som Gud vår far sendte rett inn til vår frontlinje i kampen mot synd og avhengighet.

Synd roper mot oss som Goliat. «Jeg eier deg, du kan ikke knuse meg og avhengigheten.» Goliat har en tale om du vil høre.

Som David kom til frontlinjen der israelsfolket var livredde og motløse, kommer Jesus til oss i frontlinjen. Jesus finner oss motløse og hjelpeløse i møte med våre kjemper, i møte med synden.

Ser du Jesus? Lytter du til det Jesus sier til deg?

Last ned:

  1. Du kan logge inn på Vimeo og laste ned orginalen her.

Aktuelle bibelvers:

Første Samuelsbok 17.8

Goliat stilte seg opp og ropte til Israels hær: «Hvorfor drar dere ut og gjør dere klar til kamp? Er ikke jeg en filister og dere Sauls tjenere? Velg ut en mann og send ham ned til meg!

Les resten av historien om David og Goliat her.

Paulus’ brev til romerne 8.31-39

Hva skal vi så si til dette? Er Gud for oss, hvem er da mot oss? Han som ikke sparte sin egen Sønn, men ga ham for oss alle, kan han gjøre noe annet enn å gi oss alt sammen med ham? Hvem kan anklage dem Gud har utvalgt? Gud er den som frikjenner. Hvem kan da fordømme? Kristus Jesus er den som døde, ja, mer enn det, han sto opp og sitter ved Guds høyre hånd, og han ber for oss. Hvem kan skille oss fra Kristi kjærlighet? Nød, angst, forfølgelse, sult, nakenhet, fare eller sverd? Som det står skrevet: For din skyld drepes vi dagen lang, vi regnes som slaktesauer. Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss. For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.

Spørsmål til samtale og refleksjon:

  • Hva var mest tankevekkende i denne andakten?
  • Har du tenkt på sammenhengen mellom David, Goliat og Jesus?
  • Hva eller hvem kan være Goliat i ditt liv?
  • Hvordan har Jesus vunnet over “din Goliat”?

LagreLagre

Av Kjetil Fyllingen

Nettkonsulent for ImF-UNG og prosjektansvarlig for Preik.tv!