Hva gjør jeg med bekymringer?

Bekymring illustrasjon

Kjenner du på bekymringer?

Hva bekymrer du deg for?

Kanskje det er tannlegen, jobben eller klimautviklingen eller noe helt annet.
Mange mennesker går rundt og bekymrer seg syke.

Kjenner du deg igjen i utsagnet ”jeg er bekymret hele tiden”?

Kanskje du har lurt på hvordan du kan stoppe bekymringene?

Bibelen sier ganske mye om dette med bekymring, og i denne videoandakten deler Gunnar Ferstad, Rektor på Bildøy Bibelskole, 3 poeng fra Jesus om det å bekymre seg:

 1. Bekymring nytter ikke
 2. Bekymring er unødvendig
 3. Bekymring er slikt som hedningene holder på med…

Hva kan du gjøre for å bli kvitt bekymringene?

Bibelen oppfordrer oss til å kaste fra oss bekymringene hos Gud.

Du er invitert til å søke Gud i stede for å gå å bære på bekymring.

Snakk med noen

Å kaste bekymringene til Gud er ikke alltid like lett å få til på egenhånd, og kanskje trenger du noen å snakke med?

Det finnes ulike måter å gjøre dette på. Finn en kristen venn som du stoler på. Snakk med en leder i forsamlingen, eller kanskje du skal sjekke ut en av disse tjenestene der du kan få snakke om utfordringene i livet.

http://www.sjelesorg.no

Last ned:

 1. Du kan logge inn på Vimeo og laste ned orginalen her

Aktuelle bibelvers:

Evangeliet etter Matteus 6.25-34

Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal spise, eller hva dere skal drikke, heller ikke for kroppen, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten og kroppen mer enn klærne? Se på fuglene under himmelen! De sår ikke, de høster ikke og samler ikke i hus, men den Far dere har i himmelen, gir dem føde likevel. Er ikke dere mer verdt enn de? Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en eneste alen til sin livslengde?

Og hvorfor er dere bekymret for klærne? Se på liljene på marken, hvordan de vokser! De strever ikke og spinner ikke, men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem. Når Gud kler gresset på marken så fint, det som gror i dag og kastes i ovnen i morgen, hvor mye mer skal han ikke da kle dere – dere lite troende! Så gjør dere ikke bekymringer, og si ikke: ‘Hva skal vi spise?’ eller: ‘Hva skal vi drikke?’ eller: ‘Hva skal vi kle oss med?’ Alt dette er hedningene opptatt av.

Men den Far dere har i himmelen, vet jo at dere trenger alt dette. Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. Så gjør dere ingen bekymringer for morgendagen; morgendagen skal bekymre seg for seg selv. Hver dag har nok med sin egen plage.

Peters første brev 5.7

Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere.

Spørsmål til samtale:

 •  Bekymrer du deg for tannlegen, eller er det andre ting som gjør deg med bekymret?
 • ”Bekymring nytter ikke”. Hva tenker du om denne påstanden?
 • ”Bekymring er unødvendig” Hva tenker du om denne påstanden?
  ”Bekymring er slikt som hedningene holder på med”. Hva tenker du om dette?
 • Er det vanskelig å ”kaste all deres bekymring på Gud”?
 • Hvordan kan vi hjelpe hverandre til å bli kvitt det vi bekymrer oss for?

Av Kjetil Fyllingen

Nettkonsulent for ImF-UNG og prosjektansvarlig for Preik.tv!

1 kommentar

 1. En god og virkningsfull måte å bli kvitt bekymringer på, er å “ta tankene til fange under lydigheten mot Kristus”. Det betyr at når en bekymringstanke dukker opp (og det hender !!), erstatter vi den med en “Kristus-tanke”, dvs. noe fra bibelen. Hvis jeg bekymrer meg over økonomien, kan jeg erstatte den bekymringstanken med: “Min Gud skal fylle all min trang i Jesus Kristus”. Hvis jeg bekymrer meg over helsa mi eller andres helse, kan jeg erstatte den tanken med: “Ved Jesu sår har jeg legedom”. Det betyr ikke at jeg tenker den nye tanken èn gang og så går tilbake til den gamle tanken, men at jeg “grunner på Hans ord dag og natt”. Jeg er bevisst på å tenke Guds tanker. Og som et menneske tenker i sitt hjerte, slik er han eller hun, så jo mer jeg tenker Guds tanker, jo mer blir jeg fylt av og lik Guds tankemåte.
  Satans første og største kamparena er sinnet vårt, og tankene våre er en stor del av sinnet. Så vinner vi seier i tankene, er vi langt på vei til å leve et seirende kristenliv.

Kommentarer er stengt.